Ga direct naar: Hoofdinhoud

Leer van pionier Chagall tijdens de LoveLace-workshop en perform tijdens DDW

12 sep 2024

In oktober organiseren LoveLace en Effenaar Lab opnieuw een driedaagse workshop, specifiek voor vrouwen en gender non-conforme kunstenaars, waarin deelnemers ervaring kunnen opdoen met muziek- en live performance technologie. In deze hands-on workshop krijg je de unieke kans om aan de slag te gaan met Chagall's interactieve lichtinstallatie B.A.B.Y. en een live performance te creëren. Op maandag 21 oktober laat je je performance live zien in Effenaar tijdens Dutch Design Week.

De workshops vinden plaats op 14, 15 and 21 oktober 2024.

Chagall in Effenaar smart venue
Foto: Patrick Spruytenberg | Chagall met B.A.B.Y.

Sound to Light - interactieve LED's aansturen in live performance

B.A.B.Y. is een immersieve lichtinstallatie met 12 LED-bogen van elk ongeveer 3,5 meter hoog, die volledig kunnen worden bediend met behulp van de visuele engine TouchDesigner. In de afgelopen drie jaar heeft LoveLace-oprichter Chagall dit innovatieve systeem ontwikkeld en ermee getoerd. Nu is het jouw kans om het creatieve potentieel ervan te verkennen!

Deze cursus is opgedeeld in twee delen: de workshop en de showcase. In de workshop richt je je op het leren van het systeem en het ontwikkelen van een performance om te presenteren op de showcase-avond.

Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt op het gebied van technologie, deze workshop laat je kennismaken met de basisprincipes van de visuele engine TouchDesigner en stelt je in staat om je shows naar een hoger niveau te tillen. De workshop wordt gegeven voor ervaren AV artiest en performer Chagall en TouchDesigner-expert Max Lahr van y=f(x).

Privé sessie
Voorafgaand aan de workshop ontvang je wat leermateriaal om je voor te bereiden en krijg je een privéles van een uur aangeboden, zodat iedereen in de groep dezelfde basiskennis heeft.

Showcase tijdens DDW
Van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober breekt Dutch Design Week weer los in Eindhoven. Als onderdeel van DDW en afsluiting van de workshops van LoveLace, vindt er een showcase plaats in de Kleine Zaal van Effenaar, waar jij jouw performance met B.A.B.Y. kan laten zien. De toegang voor deze avond is gratis.

Aanmelden

Wil je graag deelnemen? Meld je dan hier aan! Je hoort voor 30 september of je de workshop kan bijwonen.

Selectie
Uit alle aanmeldingen worden 8 deelnemers geselecteerd. Deelnemers worden geselecteerd op basis van hun artistieke visie en ambitie. Eerdere ervaring met technologie is fijn, maar zeker geen must.  

Kosten
De driedaagse workshop kost €600,- euro (inclusief lunch en drinken). Nederlandse artiesten kunnen een bijdrage van €200,- euro ontvangen via Werktuig PPO.

Over LoveLace

LoveLace is een lab van zangeres en performance-pionier Chagall. De missie van LoveLace is om een veilige ruimte te creëren waar deze artiesten van en met elkaar kunnen leren, en zich gesterkt voelen om hun liveshows uit te breiden met de nieuwste technologie.

Lovelace is het eerste productiehuis van Nederland voor live projecten die gebruik maken van innovatieve technologie ter ondersteuning van creatieve expressie, waarbij vrouwen in de lead zijn. De ambitie van Chagall's lab is om vanaf 2024/2025 zo'n vier producties per jaar te ondersteunen.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12