Ga direct naar: Hoofdinhoud

Effenaar zet volgende stap in duurzame toekomst!

4 sep 2024, Effenaar Eindhoven

Poppodium Effenaar in Eindhoven heeft een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de akoestiek in de Grote Zaal, als onderdeel van de voortdurende inzet voor een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering. In nauwe samenwerking met gerenommeerde partners, streeft Effenaar naar een toekomst waarin het publiek en de artiesten kunnen genieten van een optimale beleving.

Een verantwoordelijke en duurzame transformatie

De coronapandemie heeft de cultuursector op verschillende manieren veranderd, met als resultaat een versterkt bewustzijn voor duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Poppodium Effenaar speelt hierop in door structurele verbeteringen door te voeren die zowel de kwaliteit van haar evenementen verhogen als de ecologische voetafdruk verkleinen. De verbetering van de akoestiek in de Grote Zaal is een belangrijke volgende stap in deze richting, gericht op het creëren van evenementen van het hoogste niveau.

De realisatie van deze akoestische verbetering is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met diverse gespecialiseerde partners waaronder:

  • Afdeling Vastgoed Gemeente Eindhoven.
  • Event Acoustics uit Utrecht (toonaangevend bedrijf in Europa, bekend van projecten voor o.a. Lowlands).
  • Bureau Franken uit Eindhoven (expertise in bouwkunde en projectmanagement).
  • AMB Design uit Bladel (innovatieve en duurzame oplossingen in interieurontwerp.
Grote Zaal Effenaar

Een toekomstgericht geluid

Door deze samenwerking is de Grote Zaal van Effenaar een indrukwekkende transformatie ondergaan op het gebied van geluidskwaliteit. De aanpassingen zijn niet alleen bedoeld om een ongeëvenaarde akoestische beleving te bieden, maar ook om duurzaamheid centraal te stellen. Hiervoor is bewust gekozen voor het gebruik van hergebruikte en gerecyclede materialen: zo is het isolatiemateriaal afkomstig van eerdere projecten en worden de afwerkingen uitgevoerd met PETfelt, een innovatief materiaal gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Bovendien is de traditionele TL-verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijker en energie-efficiënter podium.

Het succes van de Grote Zaal tijdens het Hit The City festival bevestigt dat we de juiste keuzes hebben gemaakt. De combinatie van duurzaamheid en hoogwaardige akoestiek zorgt ervoor dat Effenaar een nog betere ervaring kan bieden voor iedereen.
Jos Feijen, directeur van Effenaar.

Succesvolle start tijdens Hit The City festival

De nieuwe akoestiek van de Grote Zaal bewees zijn waarde tijdens de kick-off van het succesvolle Hit The City festival, waar de Belgische band The Haunted Youth de vernieuwde zaal voor het eerst liet klinken. De reacties waren overweldigend positief. "Het geluid was fenomenaal", was de reactie van een vaste bezoeker. "Je kon elke noot en detail perfect horen, alsof je midden in de muziek stond."

"De akoestische verbeteringen maken een wereld van verschil. Het geluid is nu zoveel helderder en beter gebalanceerd. Het is mooi om te zien hoe deze veranderingen de ervaring voor ons publiek en de artiesten naar een hoger niveau tillen."
Loet Braamkolk, vaste technicus van Effenaar,

Over poppodium Effenaar

Effenaar is een iconisch poppodium in Eindhoven, bekend om zijn brede en hoogwaardige aanbod van concerten en evenementen. Met een toekomstbestendige focus op innovatie en duurzaamheid blijft Effenaar zich continu aanpassen aan de veranderende behoeften van zowel de culturele sector als haar bezoekers. Hierdoor blijft het Eindhovense poppodium een toonaangevende plek waar muziek, creativiteit en duurzaamheid samenkomen.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12